Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattrickskytt och bicacletamål – det mesta hände när Sollefteå GIF FF förlängde den mäktiga sviten: "Vi blir farliga i höst"

Sollefteå GIF FF är på gång i division III mellersta Norrland - laget har just nu fyra raka segrar och 15-2 i målskillnad. Med höstsäsongen framför sig siktar nu laget uppåt i tabellen:
– Vi har en grym stämning i laget just nu och vi kommer bli farliga i höst, säger hattrickskytten Markus Hedin.

Annons

Det var två lag med spikraka formkurvor, åt vardera håll, som stötte på varandra när seriespelet kickade igång igen efter en dryg månads uppehåll - Sollefteå hade inför match vunnit i sina tre senaste och i dessa matcher gjort tio mål framåt. Hemmalaget och tabelljumbon Röbäcks IF, från Umeå, hade en desto dystrare svit då de förlorade sina två sista matcher inför uppehållet där de också släppte in tio mål utan att göra något framåt.

Det som på förhand tippades skulle bli en enkel historia visade sig också bli just det då Sollefteå redan från start tog tag i matchen.

– Vi börjar bra och spelar så som vi ska göra, det mesta flyter på just nu, säger Markus som gjorde matchens första mål - ett mål som skulle visa sig bli det enda i den första halvleken trots att det fanns många lägen för att göra fler.

Här rullar Markus Hedin in ett av sina tre mål i mötet med tabelljumbon Röbäcks IF.

I den andra halvleken lossnade det dock för Sollefteå och då i synnerhet för Markus som på kort tid sköt sitt andra och tredje mål för matchen.

– Jag fick bra lägen och det kändes skönt att få hänga tre baljor i dag.

Du hade bara gjort ett mål innan denna match, har det gått troll i målskyttet?

– Nej alltså, jag bor och studerar i Umeå så egentligen har jag inte känt mig i form förrän nu den senaste tiden. Det var skönt att få visa att jag fortfarande kan göra mål även fast jag egentligen själv vetat om att jag har det i mig.

Markus hattrick till trots så var det ändå inte han som stod för matchens främsta insats - det gjorde istället lagkamraten Khamzat Udugov som på ett fenomenalt läckert sätt mötte ett inlägg med en klockren cykelspark som seglade in bakom en chanslös Röbäcksmålvakt.

– Det var helt sjukt. Bland det sjukaste jag sett faktiskt, men Khamzat är en otroligt teknisk fotbollsspelare så jag är inte helt förvånad att det var han som gjorde det, säger Markus.

Mer läsning

Annons