Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösand tog sin tredjeplats

/

Inför de sista omgångarna satte Härnösands FF upp målet att ta tredjeplatsen efter Skellefteå och Anundsjö.

Via 2–1 över Alvik i sista omgången fixade man det.

Annons

När HFF och Alvik möttes på Högslätten i lördags var det inte svårt att se vilket lag som slogs om en tätplacering i Division 2 Norrland – och vilket lag som slogs för att om möjligt undvika kvalspel för nytt kontrakt.

– Nej, det var klasskillnad hela vägen. Det känns underligt att vi förlorade mot det här laget i premiären i våras, kommenterar HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

Trots det var det först i den 84:e matchminuten som segern säkrades.

– När vi blev lite nonchalanta i våra avslutslägen och de gjorde mål på sitt första skott i matchen – ja, då blev det ändå lite spännande i slutet. Det var ändå skönt att vi ordnade upp det tills lut och tog den där tredjeplatsen vi jagat så här under slutskedet av hösten, säger Hälldahl som fick se Nick Scharkwoski göra två mål.

Det första kom efter 40 minuters spel efter ett fint inlägg av Johan Ödmark som Nick skarvade in från den främre ytan.

Det andra gjorde han helt på egen hand knappt tio minuter från slutet. Trots en rejäl smäll på höften några minuter tidigare, överstegsfintade Nick sig till ett bra skottläge. Med ett välriktat skott lågt i bortre burgaveln överlistade han till sist utmärkte Anders Eriksson i Alviks-målet som räddat sitt lag med ett flertal fina reflexparader.

– Han var bra, men vi hade ju ett par i stolpen och i ribban också som lika gärna kunde gått in, påpekar Hälldahl innan han delar ut spelarbetygen (se nedan).

MATCHFAKTA

Härnösand–Alvik 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (40) Nick Scharkowski, 1–1 (61) Simon Larsson, 2–1 (82) Nick Scharkowski.

Domare: Martin Palm, Övik

Publik: 50

Sportens stjärnlirare

Niclas Bönström ■ ■ ■

Nick Scharkowski ■ ■

Christoffer Simensen ■

Mer läsning

Annons