Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby och Anundsjö intresserade av Rasmus

/
  • Rasmus Bergström jagas av Hammarby och även Anundsjö är intresserade av Sollefteås mittfältare.

Fotbollslöftet Rasmus Bergström i Sollefteå GIF har fått ett konkret erbjudande av superettaklubben Hammarby IF.

Samtidigt är Anundsjö IF intresserade av honom medan Sollefteå GIF självklart vill behålla denne talangfulle spelare som fyllde 17 år så sent som i förra veckan.

Annons

– Det är kul att det finns klubbar som är intresserade och jag kommer att fundera igenom det här väldigt noga innan jag fattar ett beslut om framtiden. Jag har ju egentligen ingen brådska utan kan ju i princip fundera fram till jul, säger Rasmus Bergström.

Hammarby har erbjudit Rasmus Bergström en plats och fortsatt utbildning vid deras fotbollsakademi och samtidigt lovat honom en plats i klubbens U 19-trupp nästa säsong.

– Det var Hammarbys U 21-tränare Mikael Hjälmborg som kom med erbjudandet för en tid sedan. Tanken var att jag skulle åka ned till Stockholm och träna/spela med Hammarbys U-lag den här månaden, men genom att jag åkte på en kraftig hjärnskakning i slutet av serien så är det inte aktuellt.

Rasmus Bergström var i somras nere i Stockholm och tränade med Hammarbys U-lag och det är tydligt att han gjorde så gott intryck på Hammarbyledningen att de därför nu vill knyta upp honom redan till nästa säsong.

– De har gjort bra intryck på mig också. Förutom en plats på fotbollsakademin har de också lovat att hjälpa mig med bostad. Det här tål verkligen att funderas över.

Men intresset kring Rasmus Bergström stannar inte vid Hammarby. Redan i våras var Östersunds FK i kontakt med Sollefteå och även Anundsjö bjöd in honom för provträning, men det passade inte in i schemat eftersom Rasmus var lite krasslig vid den tidpunkten.

– Rasmus Bergström är ett intressant namn. Vi ville se honom provträna med oss och bjöd in honom, men det blev inget då. Men han är fortsatt intressant för oss, säger AIF-tränaren Robert Bergström.

GIF-spelaren medger också att Anundsjö kan bli aktuellt.

– Men jag har inte fått något konkret erbjudande. Däremot kan jag väl säga att det är en intressant klubb eftersom de är ett topplag i division 2. För mig gäller det nu att fundera och se vad som är bäst för att jag ska fortsätta utvecklas som spelare.

Din nuvarande klubb Sollefteå GIF då?

– Jag utesluter ingenting och det kan bli så att jag stannar också. Jag har i alla fall blivit erbjuden ett nytt kontrakt med dem.

Mer läsning

Annons