Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllene läge för både Moliden och Mikaelsson

/

Om allt studsar rätt för Moliden i helgen är laget klart för avancemang.
Men Långseles anfallare Anna Mikaelsson hoppas kunna sätta käppar i serieledarnas hjul – och dessutom dra ifrån sin kusin i skytteligan.
– Det kanske är min tur i år, säger hon.

Annons

Med två matcher kvar att spela i division 2 mellersta Norrland har serieledande Moliden två poäng ner till tvåan Ope. Om det blir seger mot Långsele på lördagen och Ope dessutom förlorar mot Häggenås på söndagen är saken klar.

– Det blir spännande, säger MIK-tränaren Niklas Lundberg – som inte räknar med någon hjälp från Häggenås.

– Nej, Ope ska vara starkare än Häggenås. Men om vi bara vinner vår match ser det helt klart ljust ut. Vi har ju allt i egna händer. Oavsett vad som händer har vi gjort en fantastiskt stark säsong.

Hur ser ni på ett eventuellt avancemang?

– Man behöver inte vara professor för att inse att det krävs mycket mer, både ekonomiskt och organisatoriskt, för att spela i ettan. Just nu har vi inte det som krävs, det är inget att sticka under stol med, säger Lundberg.

– Vi har haft möten om det hela, både inom föreningen och med spelarna, och vad vi har kommit fram till på de mötena får visa sig om två veckor. Och först och främst måste vi ju se till att vinna serien.

Moliden har förmodligen två viktiga pjäser borta mot Långsele. Mittfältaren Sara Hellström kan definitivt inte spela på grund av skada och forwarden Beatrice Boström är krasslig.

– Det är nog fifty-fifty att "Bea" kan spela, säger Niklas Lundberg.

Boström leder skytteligan i Moliden med sina 24 mål på 18 matcher. Med det har hon två mål upp till hela seriens skyttedrottning Anna Mikaelsson – vilken är Boströms kusin!

– Om hon inte kan spela har jag ju ett gyllene tillfälle att dra i från, säger Mikaelsson och skrattar.

– Under flera säsonger har vi jagat varandra där uppe men hon brukar alltid ösa in mål på slutet så att hon vinner. Det kanske är min tur i år. Det är klart att det är lite speciellt, särskilt nu när det har blivit lite upptrissat.

Pratar ni mycket om det sinsemellan?

– Nä, vi brukar försöka tassa runt det. Det är mer att andra tar upp det.

Mer läsning

Annons