Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön plan – men fotbollen får vänta

/
  • Så här grönt och fint är det på Skyttis konstgräsplan nu, men någon fotboll får inte spelas på planen ännu.

Snön ligger vit, men konstgräsplanen på Skyttis i Örnsköldsvik är grön. Värmen är påslagen – men riktigt än får man inte spela fotboll där.

– Det är första mars som gäller, säger Annica Jonsson på Ö-viks kommun.

Annons

Att driva en uppvärmd konstgräsplan kan vara en smärre vetenskap och det vet Örnsköldsviks kommun om. Tidigare år har kommunen haft vissa problem med att ett islager lagt sig på mattan, och för att råda bot på den problematiken i god tid har man nu tagit tillfället i akt när hjälp har kommit från moder natur.

– När vi förstod att det skulle bli mildare väder bestämde vi oss för att slå på värmen i förväg. På så sätt kommer vi undan problemet med iskristallslagret som har lagt sig på planen under föregående år, berättar Annica Jonsson.

Den uppmärksamma Skyttisbesökaren har säkert också märkt att planen nu är helt grön. Någon tjuvstart på utomhussäsongen blir det dock inte i Örnsköldsvik, om inte kommunen kommer på andra tankar.

– Nej, vi håller oss till tidsplanen. Om det kommer något annat beslut går vi ut med det till fotbollsklubbarna, men tills vidare är det första mars som gäller. Inga fotbollsspelare får gå ut på planen nu, säger Jonsson.

Och det som gäller då är att klubbarna som är högst i prioritetsordning – de i division 1 och division 2 – har första tjing på tiderna på Skyttis. Resterande klubbar, från division 3 och neråt, står i stället först i kö till tiderna i Bosch Rexroth-hallen.

Mer läsning

Annons