Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FV tog ett stort kliv mot nytt kontrakt

/
  • Måljubel i Friska Viljor efter 6-2 i nyckelmatchen mot Ytterhogdal. Här två av matchens målskyttar, Alberto Kargbo (10) och Erik Olofsson.Måljubel i Friska Viljor efter 6-2 i nyckelmatchen mot Ytterhogdal. Här två av matchens målskyttar, Alberto Kargbo (10) och Erik Olofsson.
  • Offensivt starke Albert Kargbo var planens gigant med sina tre mål mot Ytterhogdal
  • Efter 6-2 mot Ytterhogdal pekar i stort sett allt mot att Friska Viljor spelar i division 3 även nästa säsong.
  • Efter 6-2 mot Ytterhogdal pekar i stort sett allt mot att FRiska Viljor spelar i division 3 även nästa säsong.

Friska Viljor tog ett stort kliv mot fortsatt spel division 3 nästa säsong genom att vinna kvalseriens nyckelmatch mot Ytterhogdal.

Nu räcker det med en poäng för FV i sista omgången mot Björna och det känns som en straffspark för laget eftersom Björna inte har någonting annat än hedern att spela för.

Annons

– Vi var piskade att vinna i dag efter Ytterhogdals 8-1 i första omgången och vi gjorde det bra. Vårt högre tempo avgjorde, sammanfattade FV-coachen L-G Eriksson och tillade.

– Men ingenting är klart ännu. Det räcker med en poäng, fast vi går för seger i sista matchen mot Björna. Ingenting annat gäller.

FV bjöd på ett riktigt målkalas på Skyttis mot ett Ytterhogdal som till stora delar består av exporter från framför allt England och Ukraina. Ett spelskickligt lag som dock försatte sina möjligheter till poäng genom att de drog på sig två röda kort.

Det första efter 14 minuter när Andi Widdicombe visades ut efter en frilägesutvisning och samma öde mötte laget tidigt i andra när Nicoli Tararov visades ut. Den senare utvisningen följdes även av en straffspark som gav FV 3-2 bara fyra minuter in i halvleken.

Ett mycket psykologiskt viktigt mål för hemmalaget som fick ett ännu större övertag genom att Ytterhogdal efter den här händelsen fick fullfölja matchen med bara 8 (!) utespelare.

– Utvisningarna var en följd av att vi har ett högre tempo och det har utkristalliserat sig i de matcher vi spelat i kvalet, ansåg L-G Eriksson.

Det här blev förstås matchavgörande. Med två spelare mindre på plan orkade naturligtvis inte Ytterhogdal stå emot FV:s offensiv. Visst, gästerna hade en jättechans att kvittera vid ställningen 3-2, men i stället vände FV på spelet och satte dit 4-2.

– Andra utvisningen, okey. Men den första accepterar jag inte. Det här förändrar våra förutsättningar i matchen helt och hållet och det är klart jag är besviken, sa Ytterhogdals tränare Ben Smith efteråt.

Målskytt var planens bäste spelare, Albert Kargbo, som låg bakom det mesta och bästa i FV:s offensiva spel.

Ridå ned för Ytterhogdal efter 69 minuter och det man funderade mest över därefter var hur stora siffror Friska Viljor skulle vinna med.

Hemmalaget hade också en uppsjö av målchanser och hade med lite bättre skärpa vunnit med ett par-tre mål ytterligare. Men såväl Albert Kargbo som Mikael Sellin i FV-anfallet överarbetade ofta målchanserna och därför rann flera av dem ut i sanden.

Men det viktiga var att Friska Viljor plockade med sig tre poäng och nu har de ett drömläge inför sista rundan nästa lördag. Minst oavgjort mot Björna och det blir division 3 spel på Skyttis även nästa säsong.

Friska Viljor-Ytterhogdal 6-2 (2-2)

Fotboll: Kval till division 3

1-0 (22) Erik Olofsson, 1-1 (29) Nicoli Tararov (straff), 2-1 (36) Mikael Sellin, 2-2 (40) Troy Pennycoke-Morgan, 3-2 (49) Albert Kargbo (straff), 4-2 (69) Albert Kargbo, 5-2 (74) Chan Baroline, 6-2 (90) Albert Kargbo.

Domare: Joakim Nilsson Östersund

Publik: 317

Mer läsning

Annons