Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frånö förstärker med fem

Med fem nya spelare har Frånö breddat truppen inför den kommande division 3-säsongen.
– Jag tror att vi bli bättre den här säsongen, säger tränaren Jan Nordqvist.

Annons

En målvakt, två försvarare, en mittfältare och en anfallare.

Så lyder den positionsmässiga fördelningen av den kvintett som nu förstärker Frånö inför fotbollssäsongen 2014. Två av spelarna har erfarenhet från ångermanländskt spel, medan tre ansikten är helt nya.

Nykomlingarna är dessa:

Rashid Iwimewe, 24, mittfältare, från Uganda.

Birisa Mugerwa, 19, forward, från Uganda.

Alexander Marinov, 27, målvakt, från Bulgarien.

Lägg därtill Prince Momboe och Edward Peyan, två försvarsspelare som ursprungligen kommer från Liberia. Momboe tillhörde Älgarna i fjol medan Peyan lämnar ett annat Härnösandsgäng – HFF:s andralag – för att gå till Frånö.

Bortsett från Marinov har alla tränat med Frånö i ett par månader redan, och Jan Nordqvist har fått en klar bild av tillskotten.

– Rashid tar i dag ingen ordinarie plats och han lär spela en del med Bjärtrå. Birisa kommer nog att ta en plats i startelvan då och då. Prince tar förmodligen vänsterbacksplatsen medan Edward nog får spela en del i division 4, säger Nordqvist.

Sist in är alltså Alexander Marinov, som sedan ett par veckor tillbaka jobbar i Härnösands kommun. Det Nordqvist har hunnit se av honom hittills imponerar.

– Han har spelat i den bulgariska andraligan och ser riktigt bra ut. Jag tror att Jocke (Joakim Tjäder) kommer att ha full huggning med att hålla förstaplatsen, säger Nordqvist och konstaterar:

– Det är jättebra att ha två målvakter som håller ungefär samma klass. Det är bra för träningarna – och bra för matcherna.

Sedan tidigare står det klart att Christian Kpobi lämnar Frånö för spel i Sollefteå och även Tobias Larsson ligger på minuskontot för klubben; Larsson är klar för Wäija.

Frånö inleder träningsmatchandet med att möta Gottne på bortaplan den 8 mars.

Mer läsning

Annons