Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farruh Muhitdinov nollade Hudiksvall

/
  • Farruh Muhitdinov gjorde ett bra målvaktsinhopp senast mot Helsingborg i cupen. I går stod han från start i seriemötet mot Hudiksvall – och var omutlig! Matchens enda mål gjordes av Nick Scharkowski (vänster bildkant).

"Vi går alltid för vinst". Så brukar det låta när man känner HFF-tränaren Niclas Hälldahl på pulsen inför match. Borta mot Hudiksvall fick han rätt – till slut.
– Men den här gången hade jag varit nöjd med oavgjort, erkänner han efter HFF:s sena 1–0.

Annons

Både Härnösand och Hudiksvall spelade cupmatch i torsdags. För Härnösand blev det som bekant respass mot allsvenska Helsingborg 0–4, dock efter en hedervärd insats.

För Hudiksvall stod superettalaget Landskrona för motståndet – och de fick spela både förlängning och slå straffar.

– De fick säkert lite energi av att vinna till slut, men det kostade nog även på att spela en halvtimme mer än oss. Våra killar var nämligen ordentligt möra efter torsdagens tempostarka match, erkänner Niclas Hälldahl.

Det visade sig tydligt i matchinledningen.

– Vi var inte alls med första 10-15 minutrarna. Hudiksvall skapade chans på chans och det var tur att Farruh i målet var alert i alla fall, berättar Hälldahl.

Härnösand växte in i matchen efterhand och skapade också några offensiva möjligheter.

– Det var en väldigt chansrik match över huvud taget. Det var två lite tröttkörda gäng som lade det krut som fanns framåt, men det var säkert underhållande att se på trots 0–0 i paus, funderar Hälldahl.

Efter paus fortsatte lagen att byta chanser med varandra, men lagens båda målvakter hade verkligen målvaktsgudarna på sin sida.

– Det var flera gånger om man räknade med givet mål både framåt och bakåt, men målvakterna var fantastiska. Vår egen Farruh (Muhitdinov) måste ha gjort sitt livs match – han var helt fenomenal, berömmer HFF-tränaren Niclas Hälldahl och nämner bland annat en frilägesräddning och en närskottsparad.

Med en dryg kvart kvar sinade sakta energin hos HFF och då övergav man bollrullandet på den tungsprungna naturgräsplanen.

– Hudiksvall var helt klart närmare ett segermål än oss mot slutet, men vi fortsatte ställa om när vi fick tillfälle.

Segermålet kom i den 85:e matchminuten.

– Jag tror det var Adam Kalenga som fick en löpboll utmed ena kanten. Han slog sedan en cross över till Jimmie Gustafsson som mötte med en perfekt språngnick. Målvakten gjorde en superräddning på den, men Nick kom perfekt till målvaktsreturen och nickade in den, berättar Hälldahl.

Under resterande matchtid, inklusive tre övertidsminuter, bevakade HFF ledningen.

– Vi drog hem mer folk, bytte in Andreas Hörnqvist och Hudiksvall skapade faktiskt aldrig någon bra chans, avrundar Hälldahl som var nöjd med samtligas slit.

Allra bäst var förstås målvakten Farruh Muhitdinov, men även forwarden Nick Scharkawski skapade mycket oreda för Hudiksvallsförsvaret. Bäst i de bakre linjerna var Niclas Bönström och Anton Larsson.

MATCHFAKTA

Hudiksvall–Härnösands FF 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (85) Nick Scharkowski.

Varningar, HFF: Edib Kurtovic.

Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen

Publik: 250

Sportens stjärnlirare

Farruh Muhitdinov

Nick Scharkowski

Anton Larsson

Mer läsning

Annons