Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson kvar i FV

/

Friska Viljor har presenterat sin tränare för 2014.

Det blir samma man som avrundade säsongen 2013.

Annons

Lars-Gunnar Eriksson kör vidare som tränare för Friska Viljor.
– L-G ställer krav, driver framåt och han är pedagogisk på plan, säger klubbens sportchef Andreas Fahlgren.
Division 3-laget Friska Viljor var klar med en annan tränare. Men Jan Westerlund tackade nej av personliga skäl.
Westerlund tränade FV under fyra säsonger i början av 2000-talet och tog laget till superettan.
60-årige Lars-Gunnar Eriksson tog över FV i slutet av förra säsongen efter att klubben sparkat Martin Wallin. Eriksson avslutade säsongen med sex segrar på sju matcher, tre vinster i serien och tre i kvalet.
– Grabbarna lyssnade på L-G. Vi var mycket nöjda med hur han jobbade med laget, säger Andreas Fahlgren.
Eriksson ersatte Tommie Andersson efter halva 2008 och fixade nytt kontrakt i division 2. Men året efter blev det nedflyttning för FV.
Andreas Fahlgren har bildat ett team som ska jobba med division 3-laget. Där ingår Andreas Quist, Jörgen Ulander, Erik Johansson, Tomas Wickberg och Rickard Lövdahl. Merparten av dem har en bakgrund som FV-spelare. Quist var assisterande tränare åt Janne Westerlund under superettanåret 2004.
– En stark grupp med stort FV-hjärta som kommer att ha en dialog med L-G. Vi kommer att finnas med på träningarna men någon utpekad assisterande tränare finns inte, berättar Andreas Fahlgren.
– Vi är mycket positiva till en stor ledarstab. Vi tycker det är ett modernt sätt att jobba. Men L-G Eriksson är huvudtränaren och vi kommer inte att lägga oss i hans sätt att jobba.
Hur ser truppen ut?
– Vi har en hälsosam konkurrenssituation. Vi har 30 namn nu och hur många som kommer att ingå i division 3-truppen beror på hur träningstruppen för division 4-gänget kommer att se ut.
Andreas Fahlgren berättar att man jobbar med två utlänningar. En av dem är kenyanen Haevenar Maloba som gjorde stor succé i FV i början av 2012 innan han blev allvarligt knäskadad.
FV har sedan tidigare värvat Johan Westin, Rasmus Engström och Josip Pavic.

Mer läsning

Annons