Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DM-final mitt under seriespelet – det gillar tränarna

En DM-final inkastad mitt i en tuff matchperiod då viktiga seriepoäng står på spel. Det låter inte särskilt optimnalt för de inblandadde klubbarna Gottne och Härnösands FF. – Tvärtom, vi ser fram emot det här, säger Roger Dannberg.

Annons

Division 3-laget Gottne tar emot division 2-laget Härnösand på Haraldsängen, en match som förutom prestige gäller en plats i Svenska Cupen, där ångermanlands-mästarna får möta IFK Luleå på hemmaplan i början på augusti.

– Ja, det är en jäkla fin morot, säger Gottne-tränaren Roger Dannberg som inte ser något större problem med att DM-finalen planerats in mitt under brinnande seriespel.

– Det här är en kanonmatch för oss. Vi får möta disktriktets bästa lag och jag har spelare hos mig som nu får chansen att visa upp sig.

HFF har heller inga planer på att möta upp med ett reservbetonat lag.

HFF-tränaren Niclas Hälldahl ser fram emot DM-finalen.

– Nej, inte en chans. Vi kommer med det bästa vi har. Att spela DM är en hederssak och vi ser verkligen fram emot den här matchen. Dessutom är vi så oerhört bra tränade så det är inga problem att spela matcher fredag, tisdag, fredag, säger HFF-tränaren Niclas Hälldahl.

Så det är ingen risk att ni ställer in skorna?

– Inte en chans. Nu får vi möta ett spännande lag som kommer att göra allt för att slå oss. Det blir en utmaning. Det blir kul att se om det blir naturgräs eller om vi blir skickade till grusplanen. Med Mats Falck (Gottnes starke man) vet man aldrig, säger Hälldahl och skrattar.

LÄS MER: Stark andra halvlek räckte för Gottne

LÄS MER: Målfest på Högslätten

Mer läsning

Annons