Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljors uteblivna hunger fällde avgörandet i förlustmatchen – nu väntar topplaget: "Vi ska ge dem en match"

Det var nykomlingsmöte i division III när Friska Viljor gästade Morön BK - ett möte där Skellefteå-laget avgick med en 3-1 seger fter att ha visat upp en betydligt större vilja att vinna.

Annons

– Vi kommer inte upp i normala nivå och det går inte i den här divisionen, sa lagkaptenen Frans Eriksson efter förlustmatchen.

Friska Viljor fortsätter att blanda och ge i sin comebacksäsong i division II. Klockrena insatser som ger tre poäng i ena omgången följs upp av viljelösa i matchen därpå.

Söndagens möte med Morön BK kan kategoriseras inom det sistnämnda - i alla fall om Frans får säga vad han tycker:

– Det var ett lag som var hungrigt där ute, ett som inte var det och då blir det lätt så här.

Den halvdana insatsen till trots så var ändå FV nära att plocka poäng men till slut blev Moröns effektivitet avgörande då de i den första halvleken bara sköt två skott på mål men ändå gjort ett mål, något Friska Viljor inte lyckades med trots att de spelmässigt stundtals hade övertaget i matchens första 45 minuter.

– De är betydligt vassare i avslutningslägena och när vi samtidigt inte får till våra chanser blir det så klart avgörande.

I nästa omgång väntar topplaget Hudiksvall, som tillsammans med Sandviken är suveräner i serien och stundtals verkar spela i en egen liga.

– De blir väldigt svåra att slå men jag tycker att vi i våras visade att vi kan mäta oss med dem så om vi går ut och gör en hundra procentig insats så kan vi kanske knäppa dem på näsan.

Mer läsning

Annons