Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo FF vidare i Svenska Cupen - utan att ens behöva spela

/

Målet för Modo FF var förstås att ta sig vidare till den andra omgången i Svenska Cupen där lagen från Damallsvenskan och Elitettorna gör entré.
– Visst... men vi ville ju spela om det, konstaterar Modo FF:s tränare Niklas Lundberg efter det att torsdagens cupmotståndare lämnat walk-over.

Annons

Det var mot slutet av måndagens A-lagsträning för Modo FF:s division 2-lag i fotboll, som det plingade till i mejlkorgen i tränaren Niklas Lundbergs mobiltelefon.

Avsändare var IFK Åkullsjöns kontaktperson.

Och ordalydelsen var kort och koncis.

– De skrev att de inte vågade riskera att komma ned hit på torsdag för att spela cupmatchen på grund av den skadesituation de befann sig i nu. Ja, de lämnade helt enkelt walk-over, snabbsummerar Niklas Lundberg.

Beskedet kom förstås oväntat. Just cupmatcher brukar ju vara det som förgyller tillvaron för en fotbollsklubb lite extra.

– Jodå, om man får cupmatchen på hemmaplan så att man får möjlighet att göra lite extra av den så. Men jag hade sett i Åkullsjöns senaste matchrapporter att de haft dåligt med folk i ett par av de inledande seriematcherna, säger Niklas Lundberg vars cupförberedelser nu är bortkastad tid.

Eller?

– Jag måste väl erkänna att jag inte hunnit lagt allt för mycket tid på scouting av just IFK Åkullsjön, men lite hum hade jag väl. Nej, det är faktiskt mest synd om tjejerna som inte får spela den här roliga matchen på torsdag som vi laddat för på sistone.

– Å andra sidan är vi ju nu klara för nästa omgång där de riktigt stora klubbarna kliver in i lottningen, tillägger Lundberg.

Av de division 2- och 3-föreningar som varit med i omgång 1 är i skrivande stund fjorton lag (nåja, Modo kommer att bli det 14:e laget) klara för den andra omgången där de 36 lagen från Damallsvenskan och de båda Elitettorna ansluter.

Ytterligare 24 matcher kommer att spelas för att få klart med vilka ytterligare lag som kanske får välkomna ett av de riktigt stora svenska klubblagen till sin hemmaarena.

– Vi får väl se vilket lag vi lottas mot längre fram, men det är klart att ett etablerat allsvenskt lag vore förstås en jackpot för oss, medger Niklas Lundberg vars manskap nu får ladda för söndagens bortamatch mot Sandviks IK i serien i stället.

Det andra ångermanländska laget i Svenska Cupen, sollefteålaget Remsle UIF, möter Team Thoréngruppen i cupens första omgång på hemmaplan den 25 maj.

FOTNOT. Den andra omgången av Svenska Cupen skall vara färdigspelad senast den 28 september, så det finns gott om tid att hitta luckor i de olika seriernas matchlistor.

-

Läs mer: KRÖNIKA/Damtvåan: "Släpp målsumpningarna – vi är glada att du är tillbaka!"

Läs mer: Modo FF räckte inte till – Remsle vann DM-guldet fullt rättvist

BILDSPEL: Se Jens Näsmans bilder från DM-finalen Remsle–Modo

Så här ligger Modo FF till i serien

Mer läsning

Annons