Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den ångermanländska fotbollsfesten fick bara segrare – trots knottattack

/

Det kom drygt 300 personer till den vackra fotbollsarenan Mon i Junsele för att se två Ångermanlands-kombinationer mötas.
Mötet slutade på bästa vänskapliga vis... 2–2 efter en sevärd andra halvlek.
– Hoppas det här konceptet kan bli årligt återkommande, menade lagens båda huvudcoacher efteråt.

Annons

Tomas Hellgrens idé om att belysa värdet av de utländska importerna i ångermanländsk fotboll visade sig i god fotbollsgemenskap och respektfullt uppträdande ute på Mon i Junsele.

Rent fotbollsmässigt var dock skillnaden mindre än väntat.

Visst, Team Världen var det vassare laget och borde haft något måls ledning i första halvlek, men den rätta skärpan i avsluten fanns inte där.

– Vi försökte spela en offensiv fotboll, men det syntes att killarna inte spelar ihop i ett klubblag. Det blev många missförstånd före paus. Vi startade dock andra halvlek mycket bättre, menade Team Världens coach Roger Dannberg.

Gottnes forward Moses Duckrell var den som spräckte målnollan inför de drygt 300 åskådarna på plats. Klubbkompisen Danny Harmons inlägg blev perfekt för en volleyavslutning av målsprutan Duckrell.

– De tog över spelet mer efter paus, men det var glädjande att det faktiskt var våra killar som orkade slutföra matchen bäst, sade Team Ångermanlands coach Lars-Göran "Lillen" Forslund som kom med endast två avbytare.

Och då var ändå en kille inringd efter lunch.

– Du verkar undra varför jag är här, flinade Undroms Mattias Åman under senare delen av första halvlek då han värmde upp tillsammans med Björnas Markus Olofsson.

I den 76:e visade han själv varför.

Ensam med Världslagets målvakt Evgeniu Cheptene rullade han distinkt in 1–2-bollen.

– Jag fick ju tid på mig. Då brukar det gå bra. Men flåset är sisådär, erkände Åman som sedan fick se Simon Gustafsson kriga in 2–2-målet efter en krånglig soloraid.

Samme Åman passade sedan fram just Gustafsson till ett nytt friläge i slutet av matchen, men det mötet vann Cheptene och matchen slutade oavgjort.

Rättvist? Nja... Egentligen inte.

Men ett 2–2-resultat och ett mycket väl genomfört arrangemang av Junsele IF borgar definitivt för en årlig upprepning av evenemanget.

Läs mer: Därför fick Tomas Hellgren idén

Här är det senaste från den lokala sportscenen

Mer läsning

Annons