Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör upp om DM-pokalerna

/
  • Härnösands FF – här i form av William Amamoo i aktion mot Helsingborg – var enda division 2-lag på herrsidan som ställde upp i DM i fjol. Det ser likadant ut i år, även om Anundsjö finns med bland de anmälda.

Förra säsongen tackade Anundsjö nej till DM-spel.
I år ska klubben vara med – men inte med representationslaget.
– Vi har samma inställning i år, säger sportchefen Bruno Nilsson.

Annons

Tidsfristen för anmälningar till DM i fotboll 2014 gick ut förra veckan, men efter att förbundet hört av sig med påminnelser till de klubbar som inte svarat har det droppat in flera lag i efterhand – och fler kan komma att anmäla sig.

Klart är att minst tolv herrlag ska tävla om en plats i Svenska Cupen, att jämföra med tio i fjol. På damsidan är fjolårsdeltagandet – tretton lag – tangerat i skrivande stund.

Anundsjö vann herr-DM för två år sedan men valde i fjol att avstå helt från spel i turneringen. Anledningarna var flera: träningsmatcherna var viktigare än DM, chansen till match på Olympia är liten och det kostar att spela på bortplan.

I år finns Anundsjö med på listan med lag på herrsidan, men någon ny satsning mot Svenska Cupen är det inte tal om.

– Vi har anmält vårt andralag i division 4 så att de ska få spela några matcher. Vi har samma inställning kring DM som i fjol, säger Bruno Nilsson.

Därmed får distriktets andra division-2 lag, Härnösands FF, bära favoritskapet även denna säsong. I fjol pallade laget för trycket och gick hela vägen till en match mot allsvenska Helsingborg (0–4) hemma på Högslätten.

Favoriter på damsidan är återigen Själevad, som är direktseedat till semifinal. I fjol var SIK omutligt och besegrade Moliden med 4–1 i semifinal och Bollsta med hela 13–0 i finalen. Väl i Svenska Cupen blev det dock 0–7 hemma mot allsvenska Umeå.

DM-gruppspelen avgörs preliminärt helgen 15-16 mars och de lag som är anmälda i dagsläget är följande:

Damer: Bik SK, Domsjö, Frånö SK, Husum, Hägglunds, Härnösands SK, Höga Kusten, KB 65, Långsele, MG 83, Moliden, Remsle, Själevad.

Herrar: Anundsjö, Arnäs, Björna, FV, Gottne, Husum, Hägglunds, Härnösands FF, Höga Kusten, KB 65, Kramfors, Undrom.

Mer läsning

Annons