Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlgren: "Tinget kan ha gjort sitt"

Ångermanlands Fotbollsförbund har sitt årliga Fotbollsting i Sollefteå nästa helg.
Vem bryr sig?
Det är väl slutsatsen jag drar i all fall när jag får klart för mig via förbundets kansli att 11 föreningar av totalt 50 aktiva i landskapet har aviserat att de kommer.

Annons

Pinsamt, nonchalant, eller vad ska man egentligen säga om det?

Fotbollstinget är ett forum där alla fotbollsföreningar, små som stora, får vädra sina åsikter och ge förslag på vad som kan förändras till det bättre för att utveckla fotbollen i distriktet. Genom diskussioner på tinget lägger man grunden till underlag för kommande beslutet i ÅFF.

Men det är uppenbart att inte många bryr sig och vill engagera sig genom att avsätta 1 av årets 52 helger på att snacka lite fotboll och utbyta erfarenheter med varandra efter den senaste säsongen.

I år hade ÅFF (läs Anders Vestin) dessutom kryddat med ett lockbete i form av en supé med tillhörande musikshow och övernattning – men det konceptet gick inte hem det heller. För aldrig har det varit så få anmälningar till Fotbollstinget som det här året.

Fast det kommer inte som en blixt från en klar himmel utan trenden har varit nedåtgående de senaste åren. Tydligt dessutom.

Ändå vet jag att väldigt många av er fotbollsentusiaster har synpunkter både på det ena och det andra som Ångermanlands Fotbollsförbund har det yttersta ansvaret för.

Det är bara att besöka en fotbollsarena en matchdag så är oddsen låga på att det sägs någonting i alla fall. I korvkön, på läktaren eller på parkeringen.

Det kan vara allt från att reservlagen måste bort ur fyran, att vi måste rekrytera fler domare eller att serierna borde starta senare på våren när gräsplanerna är speldugliga.

Jag försökte få förbundsordföranden Anders Vestin att brinna till och slänga ur sig lite kritik till de föreningar som inte vill komma på tinget. Det var meningslöst. Anders är smartare än så och kritiken stannade vid:

"Min idé att förena nytta med nöje föll inte i så god jord som jag hade förespeglat mig."

Nu ska jag inte bara kritisera fotbollsföreningarna och folket ute i bygderna som inte vill sträcka ut och vara med på tinget. Jag vet att ni är många som avsätter så mycket av er fritid för att hjälpa just er förening så att dygnets 24 timmar knappt räcker till

Det kanske är så att gränsdragningen går där. Att det inte finns mer energi och kraft att plocka fram som räcker till ett fotbollsting efter det man bidragit med i sin egen klubb under en hel fotbollsäsong.

Och det kanske är så att Fotbollstinget har gjort sitt i Ångermanland. Den frågan bör absolut finnas med på dagordningen när mötet öppnas nästa lördag.

Mer läsning

Annons