Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra kvalstart för Friska Viljor

Friska Viljor fick en bra start i kvalet för att behålla division 3-status 2014. Alnö bortabesegrades med 2–1.

Annons

Som enda division 3-lag i kvalet till nästa års Division 3 Mellersta Norrland har Friska Viljor fått två av tre kvalmatcher på hemmaplan.

Mycket bättre start än att vinna den enda bortamatchen kan örnsköldsvikslaget knappast fått.

– Nej, det var skönt att vi kunde behålla ledningen hela vägen. Vi borde haft något mer mål redan i första halvlek, men på det hela taget är jag nöjd, summerar FV-tränaren efter 2–1-segern borta mot Alnö.

FV:s Joel Eriksson inledde målskyttet efter en kvart och 0–1 stod sig efter den första halvleken. En dryg kvart in i den andra utökade Albert Kargbo till 0–2 på ett distinkt skott.

– Vi spelade inte lika bra efter paus, vi gick ned oss i vårt spel. När sedan vår målvakt Joakim Westerlund var tvungen att byta efter en hård kollision och de satsade på ett 3–4–3 blev det lite pirrigt, men vår målvaktsinhoppare Emil Nilsson gjorde det bra, berömmer L-G Eriksson.

Alnö´s försök att trycka upp laget och chansspela mot slutet resulterade, men mer än en 1–2-reducering av den uppflyttade mittbacken André Grim i slutminuten blev det inte.

Den tuffaste motståndaren till kvalgruppsegern Ytterhogdal (vann med hela 8–1 över Björna!) väntar nästa lördag på Skyttis.

MATCHFAKTA

Alnö–Friska Viljor 1–2 (0–1)

A: André Grim. F: Joel Eriksson, Albert Kargbo.

Mer läsning

Annons