Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara bänkspelare får starta i fyran

/
  • Även division 3 lag kommer att få spela med andra lag i division 4 fortsättningsvis. ÅFF:s repskapsmöte röstade ned en motion som gällde att enbart division 2 lag skulle få ha andra lag i fyran.

Tidigare säsonger har andra lagen i division 4 Ångermanland fått använda sig av fem startspelare från division 2 eller division 3.
Men redan inför nästa säsong blir det en förändring genom att inga startspelare får användas, utan bara de som eventuellt suttit på bänken.

Annons

– Det här innebär också man inte kan använda spelare som blivit utvisade eller utvarnade lag 2 i omgången efter, säger Anders Vestin, ordförande i Ångermanlands Fotbollsförbund.

Just det exemplet har klubbarna tidigare utnyttjat, med regelboken på sin sida, för att de ska slippa stå över och få matchträning om än inte i första laget.

Däremot kommer det att vara fritt fram att använda bänkspelarna i omgången därpå och där tillåts det som bekant ända upp till sju spelare.

– De här förändringarna gäller alltså andra lagen i division 4. Serierna därunder som femman och sexan berörs inte av det här, påpekar Anders Vestin.

Det här beslutades när Ångermanlands Fotbollsförbund hade sitt repskapsmöte och därifrån kan vi också berätta om en motion som röstades ned på mötet.

Det var Graninge FF, IF Älgarna och Undroms IF, som i en gemensam motion yrkade att om man som klubb skulle spela med ett andra lag i division 4, så måste första laget vara kvalificerade minst för division 2.

Men de namngivna klubbarna fick inget gehör för slut utan med röstsiffrorna 14-8 hamnade motionen i papperskorgen.

– Vi är av den åsikten att det ska bero på kvalitén om andra laget spelar i division 4, inte i vilken division första laget spelar.

I Medelpad har de gått ifrån andra lag i division 4, men i övriga norrlandsdistrikt ser det ut som i Ångermanland.

– Det känns rätt för oss att fortsätta med en rak pyramid i seriesystemet, avrundar Anders Vestin.

Mer läsning

Annons