Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assisterar som tränare i Tyresö

/

Peter Olsson har fått ett mycket hedersamt uppdrag genom att assistera Tony Gustafsson i toppklubben Tyresö FF.
– En fantastisk möjlighet för mig att vara delaktig på elitnivå och jag ser det som ett utmärkt utbildningstillfälle, säger Peter Olsson.

Annons

Det är så att assisterande tränaren samt fystränaren har lämnat Tyresö FF inför den kommande säsongen och nu söker de en person som kan ersätta dem. Helst ska det vara en tränare som kan kombinera fysträningen med att assistera Tony Gustafsson.

– De har inget namn ännu och därför frågade Tony mig om jag kunde tänka mig att assistera honom. Till att börja med ska det vara den här månaden ut och sedan ska vi väl utvärdera resultatet av detta.

– Tony vill ju se att samarbetet fungerar mellan oss och sedan ska väl tjejerna också tycka till, berättar Peter.

Peter Olsson, som tidigare bland annat varit verksam som tränare i Sollefteå GIF och Remsle FF, berättar att första tiden som assisterande A-lagstränare varit mycket givande.

– Tony har varit väldigt generös så tillvida att jag fått köra övningar på egen hand med tjejerna. Övningarna i sig är väl inte direkt märkvärdiga utan i den här miljön handlar det mera om att få ut det man vill utifrån den spelidé som finns.

Peter är till vardags tränare vid fotbollsakademin på Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge. Peter är också utbildningsansvarig för Tyresö Ungdom.

Mer läsning

Annons