Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanland inledde Halmstadslägret med oavgjort mot Göteborg: "Vi var det spelförande laget"

Ångermanlands F01 var nära att ta en fin skalp i den första matchen av elitflicklägret i Halmstad. Mot topprankade Göteborg hade laget 1–0-ledning i paus, men Göteborg kunde kvittera och ta en poäng innan matchen var över. "Vi hade flera chanser att avgöra, men det viktiga var att vårt spel var så bra som det var", säger Ångermanlands ledare Christer Pettersson.

Annons

Ångermanlands lag anlände till Halmstad på söndagen efter en tågresa som påbörjades sent på lördagskvällen från Örnsköldsvik. Efter den långa resan hann laget träna på söndagen inför måndagens inledande match mot Göteborg.

Där fick Ångermanland en bra start då Maja Viström gav laget ledningen efter 25 minuters spel.

– Hon knyckte bollen av deras målvakt, rundade henne och lade in bollen, säger Christer Pettrersson och fortsätter.

– Vi spelade jättebra i första halvlek. Vi hade bra överflyttningar och spelvändningar med bra passningsspel.

Ångermanlands lag på flickelitlägret i Halmstad.

I den andra halvleken kom Göteborg in i matchen mer och lyckades kvittera i samband med en fast situation.

– De kvitterade på en andraretur efter en hörna. Vi hade flera chanser att avgöra, men det viktiga var att vårt spel var så bra som det var, säger Christer Pettersson, som kan känna sig nöjd med resultatet.

– Det känns som att vi var det spelförande laget. Göteborg är ett högt rankat lag, så det var bra. Hela centrallinjen gör en riktigt bra match. Lina Haga från Modo, Saga Nilsson, RUIF och Maja Viström, Domsjö, var kanske lite mer lysande i ett bra gäng överlag.

Under tisdagen väntade ytterligare två träningar och under onsdagen står Västergötland för motståndet i lägrets andra match.

– Vi känner oss stärkta efter den första matchen. Truppen ser hel och frisk ut och alla tar åt sig jättemycket av det vi säger åt dem.

Ångermanland–Göteborg 1–1 (0–1)

Mål, Ångermanland: Maja Viström.

Mer läsning

Annons