Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanland avslutade med seger i Halmstad efter stark vändning

Efter underläge i halvtid vände Ångermanlands F01 i andra halvlek mot Södermanland och kunde avsluta Elitflicklägret i Halmstad med en seger. "De är guldtjejer", säger ledaren Christer Pettersson.

Annons

Södermanland stod för motståndet i den tredje och avslutande matchen av veckans läger i Halmstad. Ångermanland öppnade starkt och hade koll på motståndarnas 4-3-3-uppställning bra under den inledande kvarten, men därefter tog Södermanland över.

– Vi startade matchen bra men hamnade i underläge. Vi tappade lite i positioner och de fick göra 1–0 på ett skott utifrån, säger Christer Pettersson.

I andra kom Ångermanland tillbaka och kunde vända matchen efter två mål på hörna. Nellie Häggström var först framme och kvitterade, därefter knorrade Maja Viström in en hörna direkt i mål. Viström blev därmed målskytt i lagets alla matcher i Halmstad.

Läs också: Ångermanland inledde Halmstadslägret med oavgjort mot Göteborg: "Vi var det spelförande laget"

– Det var starkt av tjejerna att vända. De tar instruktioner och sätter dessutom igång tankar om hur problem ska lösas själva. Vi kan egentligen gå och fika där i paus, säger Pettersson med ett skratt.

En oavgjord, en förlust och en seger blev distriktslagets facit i Halmstad.

Läs också: Förlust för Ångermanland i Halmstad: "Vi låg för långt ifrån"

Pettersson riktade extra beröm från dagens match till målvakterna Clara Karlsson och Tilde Hörnkvist, som spelade en varsin halvlek.

– De gjorde det bra båda två. Mittfältarna Saga Nilsson och Nellie Häggström gjorde det också bra. Alla har gjort det bra och vi har fått mycket beröm från personal och andra ledare för hur tjejerna skött sig, de är guldtjejer.

Nästa höst väntar Cup Kommunal för laget med flickor födda 2001.

Ångermanland–Södermanland 2–1 (0–1)

Mål, Ångermanland: Nellie Häggström, Maja Viström.

Mer läsning

Annons