Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF Sundsvall överlägsna i "Slaget om Norrland" – krossade ÖFK med 5–0

Det heta historiska Norrlandsderbyt började jämnt, men i den andra halvleken fanns inga tvivel. Krossen var ett faktum efter Giffarnas fem mål, varav ett riktigt drömmål signerat Noah Sonko Sundberg.
– Det är en otrolig träff jag får på där, sa han till Cmore efter matchen .

Annons

Trots flera spekulationer om att Östersund skulle ta kommandot från början var det hemmalaget GIF Sundsvall som var hetast i inledningen. Hemmalagets tryck resulterade dock inte i något mål och Östersund växte in mer och mer i matchen. Bäst läge att ta ledningen i inledningen hade också bortalaget, men den sista spetsen saknades och det var i stället GIF Sundsvalls Pa Dibba som fick fira första målet.

ÖFK hade spelövertaget större delen av första halvlek, men Pa Dibbas snabba löpning räckte för att ta sig förbi bortalagets försvar och hans 1–0 stod sig halvleken ut.

– Det är en typiskt flytta över forward och sedan bara skicka den långt och sedan får jag bara följa, jag får bra första touch där, säger Pa Dibba till Cmore i pausen efter sitt mål, och hyllade också publiken på den närmast fullsatta Norrporten Arena.

– Det är alltid kul när det är mycket folk så jag hoppas det fortsätter så.

Det var i den andra halvleken som det riktigt roliga började för Giffarna. Ett snyggt anfall signerat Rúnar Sigurjónsson, Pa Dibba och Stefan Silva avslutades med en retur som satt i nätet bakom Jamal Blackman i Östersunds mål, och det var bara början.

Matchens nästa, och vackraste, kom bara sex minuter senare, när Noah Sonko Sundberg visade upp sina kvalitéer. Hans snygga cykelspark till 3–0 är en het kandidat till årets mål i Allsvenskan, och där gick luften ur gästerna. Tre minuter senare kunde Stefan Silva utöka ledningen för hemmalaget och krossen var ett faktum.

– Det är inte första gången jag har gör ett så vackert mål, säger Noah Sonko Sundberg till Cmore efter matchen, men medger att det var något utöver det vanliga.

– Det är en otrolig träff jag får på där.

Sista tredjedelen av matchen dominerade Sundsvall och det räckte för att köra över nykomlingarna Östersund i derbyt. 5–0 kom när Rúnar Sigurjónsson gjorde sitt andra mål för kvällen, och trots fler bra lägen i slutskedet av matchen så slutade målfesten där.

MISSA INTE: Så går snacket efter "Slaget om Norrland" – livesänt eftersnack

MER OM MATCHEN:

Så betygsattes GIF i "Slaget om Norrland"

GIF Sundsvall-Östersunds FK – Norrlandsderbyt minut för minut

Så gick snacket inför "Slaget om Norrland" – analyser, gäster och fans

Giffarnas drömmål i derbyt – se Sonko Sundbergs vackra cykelspark igen här

Se alla Giffarnas mål – om och om igen

Mer läsning

Annons