Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIF tappar till FV och Björna

/

Fem spelare som representerade Anundsjö under 2013 har bytt klubb i veckan.

Två går till Friska Viljor – och tre till Björna.

– En nytändning, säger Josip Pavic som har valt FV.

Annons

Anfallaren Josip Pavic bröt med division 2-klubben Anundsjö redan i september. Han kände att han fick för lite speltid och hade tappat motivationen och glädjen till fotbollen.

Nu har Pavic kommit på andra tankar.

– När säsongen tog slut kändes fotbollen ganska avlägsen, men nu har det gått tre månader och suget har kommit tillbaka, säger Pavic och fortsätter:

– FV har ett intressant projekt på gång. Det är ett långsiktigt tänk och jag tror att det kommer att bli bra. Det här är första gången i min karriär som jag går ner en division men det känns som en nytändning.

Flera andra klubbar, både i trean och i fyran, har dragit i honom men valet föll alltså på Ö-viksklubben.

– Jag har varit där tidigare och känner många runt omkring. En anledning till att jag valde FV är också att jag slipper resandet. Varje träning med Anundsjö tog ungefär fyra timmar allt som allt och det sliter på en. Nu kommer jag att spela ett stenkast från där jag bor.

Med sig från Anundsjö får Pavic även 17-årige Rasmus Engström. Engström fick den gångna säsongen spolierad av skador.

– Micke Sellin gick till Arnäs och Mohammed (Chawila) har gått till Gottne, så man kan säga att de här killarna har kommit in i stället, säger FV:s senioransvarige Andreas Fahlgren.

– Båda två är otroligt målmedvetna fotbollsspelare som verkligen vill någonting med fotbollen. Det känns kul att få in två såna killar, som kan sprida den mentaliteten.

För FV:s del finns fortfarande några luckor i truppen – och framför allt saknas en tränare.

– Vår förhoppning är att vi ska vara klara med vår trupp när januari rullar in. På tränarfronten har vi två spår som vi jobbar med, säger Andreas Fahlgren.

Samtidigt som FV gjorde klart med Pavic och Engström meddelade Anundsjö att klubben blir av med både Håkan Holmgren och Marcus Fransson. Den duon är klar för spel med Björna i division fyra. Sedan tidigare står det också klart att målvakten Henrik Eriksson Ehlin går samma väg.

– Björna får tre riktiga karaktärsspelare i Marcus Fransson, Henrik Eriksson Ehlin och Håkan Holmgren och jag vet att ingen av dem kommer att göra någon besviken i Björna-tröjan. Jag önskar samtliga ett stort lycka till, säger Anundsjös tränare Robert Bergström till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons