Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvaltningsrätten stoppar upphandling av stridsfordon

BAE Hägglunds överklagar inte Försvarets materielverks (FMV) upphandling av stridsfordon - men det gör schweiziska Mowag. Det gör att Förvaltningsrätten nu tagit beslutet att stoppa upphandlingen.

Mowag i Schweiz lämnade in en överklagan till Förvaltningsrätten i Stockholm efter FMV:s beslut att utse Patria som vinnare i upphandlingen om stridsfordonen till det svenska försvaret.

Sent under måndagseftermiddagen tog Förvaltningsrätten beslutet att stoppa FMV:s upphandling. Anledningen är en överklagan av schweiziska Mowag vilka likt BAE Hägglunds blivit petade för att de inte bedömdes klara skallkraven som ställdes i upphandlingen.

Förvaltningsrätten ska nu höra de båda parterna, FMV och Mowag. Detta kan leda till att upphandlingen görs om, att Mowag bedöms klara skallkraven eller att överklagan avslås. Bedöms Mowag klara skallkraven är de fortfarande med och konkurerar med Patria i upphandlingen, görs upphandlingen om på nyo öppnar det även för BAE Hägglunds.