Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta trafikproblem i Europa

Annons

Köldknäppen över Europa håller i sig och skapar fortsatta trafikstörningar och dödsfall bland hemlösa.

Det kalla vädret har lett till 90 dödsfall i Europa, varav tio i Polen på ett dygn. Sedan vinterkylan kom den 1 december har polisen registrerat 79 köldrelaterade dödsfall i Polen. De flesta av dem var berusade, hemlösa män som sov ute.

I övrigt var det mest resenärer som drabbades av väderläget på tisdagen. Massor av flygningar ställdes in på olika håll i Europa. Från tyska storflygplatsen Frankfurt fick 5 000 flygpassagerare föras till närliggande hotell, medan ytterligare 3 000 tillbringade natten på terminaler eller flygplan i väntan på att de skulle få klartecken att lyfta.

Många flygbolag varnade för fortsatta allvarliga störningar i trafiken. Mardrömmen för flygresenärerna är att de inte ska nå sina resmål före jul.

I övrigt handlade det om trafikanter som fastnade på snötäckta vägar och tågresenärer som aldrig kom i väg då järnvägstrafik ställts in.

I Buckinghamshire väster om London tvingades omkring 100 personer, varav 20 barn, tillbringa natten på ett varuhus efter kraftigt snöfall.