Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta trafikproblem i Europa

Köldknäppen över Europa håller i sig och skapar fortsatta trafikstörningar och dödsfall bland hemlösa.

Det kalla vädret har lett till 90 dödsfall i Europa, varav tio i Polen på ett dygn. Sedan vinterkylan kom den 1 december har polisen registrerat 79 köldrelaterade dödsfall i Polen. De flesta av dem var berusade, hemlösa män som sov ute.

I övrigt var det mest resenärer som drabbades av väderläget på tisdagen. Massor av flygningar ställdes in på olika håll i Europa. Från tyska storflygplatsen Frankfurt fick 5 000 flygpassagerare föras till närliggande hotell, medan ytterligare 3 000 tillbringade natten på terminaler eller flygplan i väntan på att de skulle få klartecken att lyfta.

Många flygbolag varnade för fortsatta allvarliga störningar i trafiken. Mardrömmen för flygresenärerna är att de inte ska nå sina resmål före jul.

I övrigt handlade det om trafikanter som fastnade på snötäckta vägar och tågresenärer som aldrig kom i väg då järnvägstrafik ställts in.

I Buckinghamshire väster om London tvingades omkring 100 personer, varav 20 barn, tillbringa natten på ett varuhus efter kraftigt snöfall.