Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta störningar i tågtrafiken

Annons

Tågtrafiken fortsätter att påverkas kraftigt efter urspårningen i Stockholm. Och det lär dröja innan skadorna är reparerade.

Från olyckstillfället beräknar vi att det tar 12-14 dagar att återställa allting, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Endast ett spår var under onsdagen öppet för trafik mellan centralen och Stockholm södra, vilket medförde förseningar för såväl pendeltågstrafik som fjärrtåg. Bärgningen av olyckståget har tagit längre tid än man först trodde. Vid 22-tiden på onsdagskvällen var Trafikverkets prognos att bärgningsarbetet skulle vara klart först klockan 06.00 på torsdagsmorgonen.

Det uppstod lite komplikationer när man skulle bogsera bort det, säger Beisi Sundin.

När tåget är bärgat kommer ytterligare ett spår att öppnas. Men det är fortfarande oklart exakt när tågen kan börja rulla på de återstående två spåren.

På Stockholms centralstation uteblev det förväntade kaoset under onsdagen, vilket tyder på att många valde andra resvägar. Askersundsbon Carina Närkeby var på onsdagen på väg till Hallsberg.

Jag förstod att det skulle bli stora problem i dag. Det är jättetråkigt, men inte så mycket att göra åt det. Det kanske är värre för dem som har flyg att passa.

Vad som orsakade olyckan är än så länge oklart.

Mer läsning

Annons