Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta förhör om skottdrama

Tillståndet är fortfarande allvarligt för den unge man som natten till lördagen sköts av en äldre man i Tärnaby. Den skadade, som är norrman, är förd till sjukhus i Norge, men hans skador är inte livshotande.

Enligt en uppgiftslämnare till TT är bakgrunden till dådet att några ungdomar kastade snöboll på den äldre mannens hus. Jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn säger att mannen i förhör har uppgett någon form av motiv.

Den äldre mannen har inte bara lämnat sitt hem och gjort den här handlingen. I hans perspektiv har han också haft ett motiv. Men exakt vilken orsak han har angett vill jag inte kommentera, säger Mats Bruhn till TT.

Den äldre mannen har skjutit med ett jaktvapen, något som han också har licens för. Mats Bruhn vill inte kommentera hur många skott som norrmannen träffades med.

Polisen har ännu inte kunnat förhöra den skottskadade mannen på grund av hans hälsotillstånd. Under söndagen riktar polisen in sitt arbete på att förhöra den skadade mannens kamrater som uppges vara i åldrarna 17-22 år. Den anhållne är enligt Mats Bruhn i 75-80-årsåldern. Brottsrubriceringen rör grov misshandel.

Norska medier uppger att den skadade mannen är 18 år och bor i Mo i Rana.