Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt varning för snöfall

/

Snön fortsätter falla under fredagen – och SMHI varnar för problem.

Annons

SMHI står fast vid sin klass 1-varning på fredagen, vilket innebär att vädret – i det här fallet snöfall – väntas innebära "vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner".

Prognosen för kustområdet i Ångermanland är vid 09.30 att det blir fortsatt snöfall och frisk nordlig vind med mest nederbörd i söder. Där finns det chans till ytterligare 5-10 cm snö under dagen. Under kvällen och natten väntas uppehåll, avtagande vind och 1-6 minusgrader. 

I det ångermanländska inlandet väntas också snöfall och frisk nordlig vind i de södra delarna. Under dagen rör sig nederbörden dock med avtagande vind mot kusten. Temperaturen väntas bli -5 och fram mot natten ner till -10. 

Redan under lördagsmorgonen kommer ytterligare ett snöfallsområde in, som från tidig morgon till kväll kan ge upp till en decimeter snö i Ångermanland.

– Blåsten kommer att avta under fredagen och blir måttlig, vid kusten upp till frisk. Temperaturen håller sig mellan minus 2 och minus 7, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

I Hälsingland rapporterar helahalsingland.se att stormen Sven svepte in över landskapet i går kväll och i natt. E4 söder om Söderhamn har varit avstängd i fem timmar. X-trafik meddelar att all stadstrafik i Hudiksvall är inställd. Och det är stora strömavbrott i hela Hälsingland.

I Hälsingland har hemtjänsten under natten fått hjälp av räddningstjänsten för att ta sig fram. Snöröjning pågår för att alla vägar ska bli farbara.

Är du påverkad av snöfallet? Hör av dig till oss på 72006@allehanda.se

Mer läsning

Annons