Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt utför för Volvo-lastbilar

Annons

Utförsbacken för Volvo AB:s lastbilsverksamhet är inte slut. Koncernen levererade i november 12 175 lastbilar, vilket är en nedgång med 37 procent jämfört med samma månad i fjol. Jämfört med oktober är det en nedgång med 7 procent, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Volvo Lastvagnar redovisar en nedgång i försäljningen med 59 procent i november jämfört med samma period i fjol. Jämfört med oktober blev det för Volvo Lastvagnar -16 procent.

I Europa föll hela Volvokoncernens lastbilsförsäljning med 45 procent till 4 334 fordon i november. I Nordamerika föll samtidigt försäljningen med 35 procent till 1 617 fordon.

För koncernens tunga lastbilar, över 16 ton, blev nedgången totalt 49 procent. För medeltunga lastbilar, 7-16 ton, blev det plus 12 procent och för lätta lastbilar blev det en ökning med 2 procent.

I statistiken ingår förutom lastbilar från Volvo Lastvagnar även fordon från Mack, Renault Trucks, Nissan Diesel och Eicher.