Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt utför för Volvo-lastbilar

Annons

Utförsbacken för Volvo AB:s lastbilsverksamhet är inte slut. Koncernen levererade i november 12 175 lastbilar, vilket är en nedgång med 37 procent jämfört med samma månad i fjol. Jämfört med oktober är det en nedgång med 7 procent, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Volvo Lastvagnar redovisar en nedgång i försäljningen med 59 procent i november jämfört med samma period i fjol. Jämfört med oktober blev det för Volvo Lastvagnar -16 procent.

I Europa föll hela Volvokoncernens lastbilsförsäljning med 45 procent till 4 334 fordon i november. I Nordamerika föll samtidigt försäljningen med 35 procent till 1 617 fordon.

För koncernens tunga lastbilar, över 16 ton, blev nedgången totalt 49 procent. För medeltunga lastbilar, 7-16 ton, blev det plus 12 procent och för lätta lastbilar blev det en ökning med 2 procent.

I statistiken ingår förutom lastbilar från Volvo Lastvagnar även fordon från Mack, Renault Trucks, Nissan Diesel och Eicher.