Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt uppåt på Tokyobörsen

Annons

Tokyobörsen steg ytterligare under fredagens handel och har nu gått upp med över 10 procent på en vecka. Det har inte hänt på över ett år.

De japanska exportbolagen har, tack vare yenens försvagning, gått i bräschen under veckans uppgång. Så var det även på fredagen, när Nikkei 225-index gick upp med ytterligare 0,5 procent. Indexet stängde därmed över 10 000-nivån för första gången på fem veckor. Det bredare Topixindex gick upp med 0,2 procent.

På de övriga ledande Asienbörserna var kursutvecklingen blandad.

Även i Seoul fortsatte börsen att stiga. Kospi-index stängde 0,6 procent högre än dagen före och har därmed gått upp med nästan 7 procent under veckan. Men i Taiwan backade Weighted Index med 0,4 procent, delvis på grund av osäkerhet inför de kommande lokalvalen.

Läget på de börser som ännu inte hade stängt vid 7.50 svensk tid:

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade fallit med 0,4 procent, medan Shanghaibörsens Kompositindex hade stigit med 1,4 procent. Singapores Straits Times-index hade sjunkit med 0,3 procent, men Bombaybörsens Sensex låg 0,5 procent högre.