Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt uppåt på Asiens börser

De ledande Asienbörserna fortsatte att stiga på tisdagen, efter uppgången på Wall Street dagen före. Liksom i USA bidrog den minskade oron kring finanskrisen i Dubai till det goda börshumöret.

I Tokyo gav dessutom den japanska centralbankens besked om ett extrainsatt penningpolitiskt möte upphov till spekulationer om nya stimulansåtgärder. Nikkei 225-index gick upp med 2,4 procent och det bredare Topixindex steg med 2,1 procent.

På Seoulbörsen fick rykten om att Nordkoreas ledare Kim Jong-Il skulle ha dött först kurserna på fall, men vid stängning hade Kospi-index stigit med 0,9 procent. Lika mycket steg den tekniktunga Taiwanbörsens Weighted Index.

Även på de börser som vid 7.40 svensk tid ännu inte hade stängt var trenden uppåtriktad: Hongkongbörsens Hang Seng-index hade gått upp med 0,6 procent och Shanghaibörsens Kompositindex hade stigit med 0,9 procent. Singapores Straits Times-index låg 1,0 procent högre än vid öppningen och Bombaybörsens Sensex hade gått upp med 0,9 procent.