Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt upp på Wall Street

New York-börserna fortsatte att stiga under torsdagen stärkta av en oväntad minskning i handelsunderskottet.

Marknaden såg det som ett tecken på fortsatt tillväxt.

Dow Jones industriindex steg med 0,7 procent till 10 405,8 och Nasdaqs kompositindex gick upp med 0,3 procent till 2 190,9.

USA:s handelsunderskott minskade med 32,9 miljarder dollar, eller 7,6 procent, i oktober sedan den lågt värderade dollarn gett skjuts åt exportmarknaden.

En annan rapport visade att arbetslösheten steg mer än förväntat under förra veckan, men investerarna lugnade sig med att ett mer långsiktigt arbetslöshetsindex sjönk.

En av de största motorerna på Dow Jones var läskedryckstillverkaren Coca Cola vars aktie steg med 1,3 procent sedan företaget nått en överenskommelse med grossistföretaget Costco Wholesale som tidigare stoppat distributionen av Coca Colas produkter.

Industrijätten United Technologies lyfte 0,8 procent sedan bankjätten JP Morgan höjt riktkursen på bolaget efter det att det gått med på att köpa vindkraftbolaget Clipper Windpower för 271 miljoner dollar.

Mediekonglomeratet Time Warner sjönk däremot med 2,9 procent sedan bolaget blivit klart med avknoppningen av internetjätten AOL.