Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt tågkaos inför julhelgen

Annons

Höghastighetstågen mellan Storbritannien och Frankrike var på måndagen inställda för tredje dagen i rad, på grund av det kalla vädret. Tusentals kunder tvingas därför att ändra sina resplaner inför julen.

24 000 kunder har hittills drabbats av inställda tåg. Eurostar, som driver trafiken mellan Paris och London via tunnlar under Engelska kanalen, har meddelat att all tågtrafik ställs in under måndagen. I stället ska fler tester genomföras med syfte att försöka få tågen i kördugligt skick till tisdagen.

Snöovädret och kylan slog till runt om i Europa i helgen. I Polen rapporterades att 19 människor frös ihjäl. De flesta av dem var hemlösa eller berusade som tillbringat natten utomhus i ner till 20 graders kyla.

I Tyskland noterades så låga temperaturer som minus 33 grader, och snöoväder ställde till med trafikproblem från södra Sverige till Portugal. Fotbollsälskare ända ner i Italien sörjde när ligamatcher fick ställas in.

Enligt meteorologerna kan Europa räkna med mer snö eller underkylt regn under de närmaste dagarna, men temperaturerna väntas stiga något och julhelgen kan bjuda på relativt drägligt väder.