Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt risk för halka

Annons

Halt väglag ledde till flera trafikolyckor i dag.

Risken för fortsatt halka väntas hålla i sig det närmaste dygnet.

En tankbil körde i halkan in i vajerräcket på E 14 strax utanför Östersund. Enligt SOS Alarm har släpet vält men bara ett mindre läckage har uppstått.

Larmet kom klockan 17.46. Olyckan inträffade mellan Rannåsen och Lugnvik i norrgående körriktning, som tills vidare är helt avstängd för trafik.

En annan olycka inträffade vid Ingelsby på riksväg 50 nordost om Askersund vid lunchtid. Flera bilar var inblandade i olyckan som enligt polisen skedde i samband med en omkörning. Två personer fördes till Universitetssjukhuset i Örebro för vård. Enligt sjukhuset fick en av dem svåra skador.

I Jönköping varnade räddningstjänsten för blixthalka. Vid niotiden på lördagsmorgonen, i höjd med Skillingaryd på E 4, fick en bil sladd och hamnade på taket. Två av de fyra i bilen skadades och fördes till sjukhus.

Även i Västra Götaland rapporteras flera avåkningar. Slask efter en regnig morgon ställde till det på vägarna.

Det närmaste dygnet väntas fortsatt halka, även om lördagens regn mer eller mindre drar bort från både Götaland och Svealand, enligt SMHI.

Även Trafikverket varnar för den förrädiska blixthalkan och uppmanar bilister att sänka hastigheten och hålla avståndet. Men det gäller också att kolla både däck och väder- och halkprognos före avfärd.

Man bör planera sin resa och ta god tid på sig, säger Bodil Sonesson, kommunikationsansvarig på Trafikverket.

Mer läsning

Annons