Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt övertag för rödgröna

Annons

I en ny opinionsmätning backar de rödgröna oppositionspartierna något tillsammans. I en annan går de framåt. Men i båda har de rödgröna ett fortsatt stort övertag framför de fyra borgerliga partierna i regeringsalliansen.

I en ny Yougov-mätning för Metro får M, FP, C och KD 39,8 procent mot S, MP och V som ihop får 46,4 procent.

I en annan undersökning från United Minds, publicerad i Aftonbladet, minskar däremot stödet för Alliansen och ökar för den rödgröna oppositionen. Stödet för M, FP, C och KD faller till sammanlagt 37,8 procent medan sympatierna för S, MP och V ökar till totalt 49,3 procent.

C noterar den största enskilda förändringen jämfört med föregående mätning. Partiet ökar 2,5 procentenheter till 5,9 procent. M backar mest, med 1,7 procentenheter till 23,6 procent.

SD backar till 11,1 procent i United Minds mätning och ökar till 12,9 procent hos Yougov.

United Minds intervjuade 1 050 personer under perioden 16 september-13 oktober. De besvarade frågan: Hur skulle du rösta om det vore val till riksdagen i dag?

Samma fråga besvarades av 1 756 personer i Yougovmätningen för Metro. Där genomfördes undersökningen en självrekryterande webbpanel under perioden 4 september- 8 oktober.

Mer läsning

Annons