Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtroendet för landstingsledningen är nu definitivt kört i botten

Angående ”S har tappat sitt förtroende för V”, TÅ 23 februari.

Nu måste väl Socialdemokraterna och Miljöpartiet i landstingsledningen förstå hur mycket ordet FÖRTROENDE betyder. Nu måste väl Socialdemokraterna och Miljöpartiet förstå hur BESVIKEN inte minst människorna i stora delar av Ångermanland och delar av Medelpad är efter det svek man känner i frågan om den av landstingsledningens utlovade nystart runt akutsjukhusfrågan i länet.

Sanningen verkar vara den – vad gäller landstingsledningens syn på nystarten – att man i stort sett med exakt samma underlag som tidigare går ut och försöker övertyga människor i och utanför sjukvården att anamma deras förslag om de aktuella nedläggningarna – alltså på inget sätt är det en nystart som de utlovade i höstas.

Nu börjar jag förstå vad en av landstingspolitikerna jag samspråkade med vid mötet på Hullsta Gård i Sollefteå menade när politikern i fråga yttrade följande: ”Det här blir bra det, då får man (landstingsledningen) möjlighet att förklara sig så att landstingsanställda och allmänheten får klart för sig vad som komma skall...”

Tala om att landstingsledningens – såväl den politiska som tjänstemannaledningens – förtroende är körd i botten.

Det enda som kan återskapa förtroendet för landstingsledningen nu är att beslut tas att Västernorrlands län ska ha kvar akutsjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik. Sen ska de naturligtvis jobba för att få ekonomin i balans och här finns det en mängd åtgärder att vidta, det har vi verkligen sett exempel på den senaste tiden.

Landstingsledningen måste lyssna på vad folket tycker och hålla vad det lovat. Jag är övertygad att det finns krafter inom landstingsledningen som håller med om ovan och min/vår förhoppning är att dessa får gehör i denna för länet i stort så viktiga fråga!

Paul Gerdin – Inlands-, Ådals- och Sollefteåbo samt företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel