Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtroendet för bomarknaden ökar

Annons

Hushållens förtroende för bostadsmarknaden fortsätter att öka. Enligt SEB:s boprisindikator tror nu mer än hälften av hushållen på stigande priser under det kommande året och bara en av tio tror på fallande priser.

Hushållen tror att Riksbankens reporänta ligger på 0,9 procent om ett år, jämfört med 0,25 procent i dag.

Av de tillfrågade hushållen tror nu 55 procent att priserna ska stiga det kommande året, jämfört med 53 procent förra månaden. Andelen som tror på fallande priser ligger kvar på 13 procent.

Andelen som tror på oförändrade priser har fallit från 29 procent till 27 procent.

"De mycket kraftiga räntesänkningarna har successivt fått hushållens förtroende för bostadsmarknaden att återvända. Oron för stigande arbetslöshet har åtminstone så här långt vägt lättare för hushållen än glädjen över den extremlåga räntan. Hushållens optimistiska uppfattning om bostadspriserna präglas också av en tro på att reporäntan om ett år fortfarande ligger under en procent", skriver SEB:s privatekonom Gunilla Nyström i ett pressmeddelande.