Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortfarande inga spår efter 17-åriga Barlin

Nu har det gått ett år sedan då 17-åriga Barlin Macow försvann spårlöst på sin väg från Etiopien till familjen i Härnösand. Spåren slutar på Shiphols flygplats i Amsterdam där syskonen såg när Barlin gick in på en toalett.

Gränspolisen i Västernorrland famlar i totalt mörker.

- Det här är ett ärende som väcker olustiga känslor. Vi har inte haft något liknande fall tidigare. Kvinnan är spårlöst försvunnen, konstaterar Hans Gallin.

Polisen har varit i kontakt med svenska myndigheter i Afrika, men utan resultat. Barlin kom från Somalia till Etiopien och flög därifrån till Amsterdam tillsammans med sina syskon. Där skulle de byta plan till Sverige.

- Det är klarlagt att någon använde hennes pass och biljett i Amsterdam. Hon har även ha fått ett boardingkort. Sedan är det stopp. Kvinnan gick in på toaletten och försvann, säger Hans Gallin.

Barlin liksom hennes familj hade fått uppehållstillstånd i Sverige. De hade levt åtskilda i flera år och nu skulle de äntligen återförenas i Härnösand.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53