Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtätad adventsmusik på Kom In

Lena Eklöf byggde upp en förtätad stämning på Kom In (12 december) efter att publiken hälsats a capella välkomna av Seniorkören till en angenäm sångarstund. Javisst blev det angenämt med ett adventsprogram som innehöll ljus som tändes och en stjärna som lyste klart.

Julen knackade på dörren med Kjell Lönnås sång ”Är jul” som övergick till Yngve Stoors foxtrot ”Sjömans jul på Hawaii”. Men varför firar vi då jul? Jo det fick vi höra i ”Det hände sig en gång i Betlehem”. Det är ju så lätt att glömma bort, då det idag handlar så mycket om julklappar som delas ut av jultomten. För länge sedan var det julbocken som på julafton kom och hälsade på.

Seniorkören knöt ihop julklappssäcken med ”Vi önskar eder alla en fröjdefull jul”, vilket bröt den förtätade stämningen och fick slutligen ta emot välförtjänta applåder för sitt annorlunda adventsprogram innan vi skingrades väl till mods inför den väntande julen.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel