Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen familj låg begravd i öken

Annons

För drygt tre år sedan försvann paret McStay och deras två små söner under mystiska omständigheter från sitt hem i Kalifornien.

Nu har deras kvarlevor hittats i en grund grav i den kaliforniska öknen.

Det var en motorcyklist som i veckan rapporterade de benfynd han sett i närheten av motorvägen vid Victorville, nordost om Los Angles. Några dagar senare kunde sheriffmyndigheten i San Bernardino bekräfta att två av skeletten i graven tillhörde Joseph McStay och hans hustru Summer. Rättsmedicinska tester väntas bekräfta att parets barn begravts intill, skriver amerikanska medier. Minst ett av skeletten ska ha varit bundet med en elsladd.

Hur familjen hamnat i graven över 20 mil hemifrån är ett mysterium.

Det var i början av februari 2010 som McStays körde iväg från sitt välordnade hem i en förort till San Diego. Kvar i huset fanns två skålar popcorn, och på bakgården gick familjens två hundar.

Några dagar senare hittades bilen på en parkeringsplats nära gränsen till Mexiko. Där upphör spåren. Övervakningsfilmer från gränsövergången visar på att familjen k a n ha gått över gränsen, men det är oklart.

Det här var inte vad vi hoppades på. . . men det stärker oss att veta att de är tillsammans och att de är på en bättre plats, sade en gråtande Michael McStay, bror till den döde familjefadern, på en presskonferens enligt Los Angeles Times.

Mer läsning

Annons