Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsmakten utsatt för dataintrång?

Försvarsmakten har inlett en utredning av eventuellt dataintrång sedan en grupp på internet påstått att de tagit sig in på en av försvarets webbsidor och manipulerat den.

Enligt Aftonbladet ska de som står bakom det påstådda intrånget ha gjort en skärmdump som visar den aktuella sidan med en påskkyckling som önskar glad påsk och en bild på Snurre Sprätt. De skriver också att de skulle kunna ha ändrat i de uppgifter som finns på sidan.

Enligt Försvarsmakten hade en sådan ändring inte medfört någon skada.

- Det här är en sida som uppdateras två gånger per dygn från vårt reservdelslager och som visar vad som finns. Den är inte kopplad till någon känslig information över huvud taget, säger Rick Forsling, informatör vid försvarsmakten.

Sidan finns under försvarets offentliga sida, www.mil.se, och det går inte att göra några beställningar från den. Sidan är inte heller kopplad till någon databas.

Försvarsmakten ska nu ta reda på om det påstådda intrånget över huvud taget har inträffat.

- Vi vet inte det än, men vi är väldigt måna om att vår publika sida och allt som är kopplat till den har hög trovärdighet, säger Forsling.


/Allehanda.se