Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första trepoängaren för Höga Kusten

Höga Kusten jagade första segern i trean, men det såg mörkt ut halvvägs mot Spöland/Vännäs.
– Vi spelade inte alls bra, men vi fick till kontringsspelet med en man mindre efter paus, säger Alexei Josan som såg till att Kusten vann med 2–0.

Det var ett underbart försommarväder när Höga Kusten begick sin hemmapremiär. Tur det. Hemmaspelet var nämligen bedrövligt före paus.

– Vår gräsplan är otroligt svårspelad och de hade några storväxta killar som gick in stenhårt i närkamperna, säger Alexei Josan som förde en undanskymd tillvaro före paus.

En som syntes desto mer var HK-forwarden Mario Kennedy.

På ett negativt sätt.

Efter knappt 40 minuters spel hade han fått två gula kort uppvisade för sig. Det första helt korrekt för farligt spel, det andra kom ytterst tveksamt i en nickduell som han vann till hundraprocent men motståndaren gjorde sig illa av Kennedys bakåtnick.

Gästande Spöland/Vännäs hade dominerat det spel- och chansmässiga klart så långt. Med en man mer i andra halvlek räknade man förstås med ett ännu tydligare övertag. Men inte.

– Det passade oss bättre att de försökte spela sig fram till avsluten i stället för att lyfta långa bollar som i första. Det gjorde att vi kunde kontringsspela, berättar Alexei Josan som storspelade i andra halvlek.

Han gjorde dessutom två väldigt snygga mål. Det första på ett högerskott från övre hörnet av straffområdet som skruvade sig in i hörnet efter närmare en kvarts spel. Det andra satte han lågt vid första stolpen efter väggspel med André Wallin.

– Det var nog ett litet målvaktsmisstag, men jag kanske lurade honom, ler Josan som var desto nöjdare med sin egen målvakt.

Ersättaren för ordinarie HK-målvakten Evgeniu Cheptene (avstängd en match till), moldaven Tonu Gheorghe öppnade lite tveksam i det egna straffområdet, men när man väl reflexräddat ett närskott växte han ut till en matchvinnare precis som tvåmålsskytten Alexei Josan.

– Jag hade problem med solen i ögonen i första halvlek, sedan har jag inte riktigt lärt mig hur försvararna gör i olika situationer heller. Men det blir nog bättre och bättre, tippar Gheorghe som liksom hela kustlaget var väldigt glad över den första vinsten.

– Det är mitt jobb att rädda motståndarnas skott och vinner laget har man gjort ett bra jobb.

Andra spelare som spelade avgörande roller på Kinavallen var backlinjen med mittbackarna Pontus Viberg och Victor Antonii med de duktiga ungtupparna Henrik Näsholm och Joel Öhlén på varsin ytterbackplats.

MATCHFAKTA

Högakusten–Spöland/Vännäs 2–0 (0–0)

H: Alexei Josan 2.

Utvisning: Mario Kennedy (två gula)

Domare: Ivica Matanovic

Publik: 90