Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första styrelsemötet efter degraderingen – så ska Modo agera närmsta tiden

/

Modo lämnade sent under söndagen en rapport från det styrelsemöte de hållit under dagen.
Bland annat konstaterades dystert att de beräknas tappa ungefär en tredjedel av alla intäkter, att de vill behålla Andreas Johansson och att styrelsen ställer platserna till förfogande.

Annons

Läs också: Storsponsorn oroas av Modos kommande juniorsatsning: "Har vi behållit de lokala talangerna?"

De fick en dag på sig att hämta sig från chocken efter degraderingen, sedan höll Modo styrelsemöte för att agera inför en framtid i Hockeyallsvenskan.

Och efter det står det här klart:

► Modo räknar med att intäkterna minskar från 145 till 100 miljoner kronor, något som innebär att de måste titta på nya intäktskällor, men också att de måste genomföra neddragningar. Den närmsta framtiden kommer de kalla till förhandling om uppsägningar med de fackliga organisationerna. Det är sedan tidigare känt att samtliga a-lagets spelarkontrakt slutar gälla.

► VD:n Charlotte Gustavsson har redan deklarerat sin avgång. Där fortsätter processen. "En organisation behöver alltid ett tydligt ledarskap", skriver Tomas Byberg.

► Föreningen upplever ett stort stöd från lokalbefolkningen och personer som hört av sig och kan tänka sig arbeta ideellt. Något som de välkomnar.

► De måste agera snabbt i tränarfrågan. Andreas Johanssons kontrakt bryts i och med degraderingen men Modo har ombett Per Svartvadet att agera snabbt för att förlänga kontraktet.

► Styrelsen ställer sina platser till förfogande. Om valberedningen då vill ha nya personer på posterna, så får de acceptera det.

Avslutningsvis hälsar Tomas Byberg, ordförande:

"Denna vecka går till historiens som en av de tyngsta i föreningens historia, men det värmer att se det engagemang och den kärlek till klubben som nu visas. Tillsammans ska vi göra det som är nödvändigt och ta oss tillbaka".

Läs också: Svartvadets besked – vill stanna på sin post: "Brinner för det här"

Annons