Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första snövädret på väg söderut

Annons

Nu är första snön på väg. På torsdagen väntas snö i norr - och på fredag kan det enligt SMHI:s prognos bli snö i Svealand, det första snöfallet för säsongen.

Vi räknar med att det första snöfallet kan komma på många håll över södra Norrland och västra Svealand, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Snövädret väntas börja i södra Norrland under torsdagen, för att sedan röra sig åt sydost. Lågtrycket innebär även blåst med kalla nordvästvindar.

Natten mot lördag kan det bli ganska låga temperaturer ner över Svealand också, med nordanvindar bakom nederbördsområdet. Då kan det fortsätta komma snö över de västra och inre delarna av Svealand. I de östra delarna ser det ut att bli mer snöblandat regn.

Inga större snömängder väntas dock.

Det är fortfarande osäkert hur nederbördsområdet utvecklas, men i kombination med minusgrader kan det bli halt på sina håll. Men det är inga större mängder som väntas och inga starka vindar.

TT: Är det här dödsstöten för det fina höstvädret?

Ja, det ser ut att hålla i sig med lägre temperaturer. Bakom det här området drar det ner nord- eller nordvästvindar över hela landet, med betydligt lägre temperaturer än de som varit nu. Samtidigt ser det ut som att det kan bli ganska klart och soligt under helgen, men kallare, säger Sofia Söderberg.

Mer läsning

Annons