Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första konstgräsvinsten för Mjällby

Annons

Mjällby har ett uselt facit på konstgräs - men mot Syrianska lossnade det.

På söndagen kom årets första allsvenska vinst på plasten, 2-1. Det kan Mjällby till stor del tacka en nytänd Pär Ericsson för.

Laget från Listerlandet hade inför söndagsmatchen bara två bortavinster i årets allsvenska, båda på naturgräs, mot Djurgården på Stockholms Stadion och Helsingborg på Olympia. Övriga sex vinster har tagits hemma också det på naturgräs.

Men nu när Pär Ericsson hittat självförtroendet efter månader med rehab av en stressfraktur i foten kom första konstgräsvinsten.

Mjällbyanfallaren har bara spelat sporadiskt i sommar, men nu har både form och självförtroende kommit tillbaka. Ericsson kom till Södertälje arena med tre gjorda mål på de tre senaste matcherna. Mot ett avsågat Syrianska kom fjärde målet på fyra matcher efter 25 minuter. Mjällbyanfallaren tog vara på en nickskarv i djupet, löpte förbi Syrianskamålvakten Garaca och petade till bollen, som med knapp styrfart rullade in i mål.

Syrianskaanfallaren Mattias Mete klippte sedan visserligen vackert in 1-1 på volley i slutet av andra, men Mjällby spelade smart och disciplinerat och Andreas Blomqvist kontrade några minuter efter kvitteringen in 2-1. Det orkade inte Syrianska möta och inkasserade därför säsongens sjuttonde förlust.

Mer läsning

Annons