Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första förlusten hemma på tre år

Efter dryga tre år (!) utan förlust i seriespel på hemmaplan sprack till slut Härnösands fina svit. Serieledande IFK Timrå kom, sågs och segrade med 3-1.
– Vi gör en bedrövlig första halvlek och det avgör matchen, sa en lite besviken Benny Ödlund.

Knappa fem minuter var spelade när annars så duktiga hemmakeepern Amanda Ahlenius passade bollen till en motståndare som fick tomt mål, 0-1.

Och efter det fungerade ingenting för HSK.

– Nej, det var riktigt uselt och vi ska vara glada för att det bara är 0-2 i paus. Det var Amanda i målet som höll ned siffrorna, menade Ödlund.

Vad som sades i paus eller vad tjejerna drack ska vara osagt men det var ett helt annat lag som äntrade gräset i andra halvlek. Plötsligt fanns viljan att löpa och fightas och utmana IFK Timrå. Linda Wedin höll sig framme efter en frispark och kunde styra bollen i mål, 1-2 bara minuten in i halvleken och det gav HSK extra energi.

– Vi har flera fina lägen främst via Molly Bergqvist att kvittera men det ville sig inte framför mål, sa Benny Ödlund.

Härnösand var snubblande nära att hålla den fina hemmasviten intakt men när 2-2 bollen aldrig hittade nätet kom 1-3 som på beställning tio minuter från slutet.

I Långsele spelades ett derby mellan hemmalaget och Remsle UIF, ett riktigt bottenmöte då lagen inför omgången låg sist och näst sist i tabellen.

Nu knappade Remsle UIF in något på övriga lag efter klara 7-1 (!) En riktig överkörning.

En av anledningarna var att RUIF hade ett mycket bättre lag än på länge sedan man fått hem flera tjejer från studier och resor. Elin Tjällberg, Amanda Öhrling och Andrea Hildebertzon var inga dussin förstärkningar.

– Vi fick ett helt annat spel med dessa tjejer med. Vi fick ett lugn och en trygghet som vi haft tidigare och nu var det inget snack om vem som skulle vinna, sa en nöjd David Eklöf.