Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte smita in på krogen - spetsades av järnrör

Den 17-åriga kvinnan som natten mot söndag spetsades på ett järnrör i Härnösand uppges inte ha fått livhotande skador.

Hoppet från det fyra meter höga taket för att komma in på Restaurang Kajutan i Härnösand hade kunnat ta en ände med förskräckelse. Den fem centimeter grova järnstången trängde in i ljumsken och upp mot bäckenet på den 17-åriga kvinnan från Ådalen.

- Hon hade kunnat dö för ett hopp på fyra meter bara för att slippa en legitimationskontroll. Nu måste jag bygga om här så att inget liknande kan hända i fortsättningen, säger restaurangägaren Migo Golijanin, om olyckan som inträffade vid 00.30-tiden natten mot söndag.

Räddningstjänst och ambulans kallades snabbt till platsen och tidigt konstaterades att kvinnan behövdes tas till sjukhus. För att vara på den säkra sidan lät ambulanspersonalen järnröret sitta kvar i ljumsken, men röret var för långt och räddningstjänsten fick kapa det innan kvinnan kunde tas in i ambulansen. Hon fördes sedan till Sundsvalls sjukhus.

Enligt Härnösandspolisen är det inte första gången ungdomar försökt smita in på Kajutan sedan de inte fått tillträde.

- Det här är ett återkommande problem, och faktum är att vi pratade med ordningsvakterna tidigare på kvällen om att de skulle hålla ett extra öga på det här taket. Det är nämligen så att muren är lägre på baksidan och där kan folk ta sig upp på taket stegvis. Helt klart är att det här problemet måste åtgärdas, säger polisen Annika Ljungström, som jobbade under lördagsnatten.

Enligt förundersökningsledaren Jan-Ola Nordin har kvinnan inte fått några livshotande skador.

Hon ska dock ha opererats för allvarliga skador i bland annat buken under dagen. Enligt Mittnytt kommer kvinnan att skrivas ut i morgon, tisdag.

EGON SUNDLÖF
070-662 27 53

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51