Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget: Sollefteå sjukhus läggs ner

Stora delar av Sollefteå sjukhus läggs ner, enligt ett nytt tjänstemannaförslag.
Sundsvallspolitikern Elin Nilsson (M), som överöstes med näthat när hon uttalade sig i frågan, jublar åt uppgifterna.
– Spontant tänker jag att det är väldigt bra, säger hon.

Enligt uppgifter från olika källor till Allehanda.se har förvaltningschefen Margareta Rödén under sommaren muntligt presenterat ett förslag som för Sollefteås del går ut på att BB läggs ner och att all operativ verksamhet upphör.

Enbart medicinavdelningarna skulle, enligt uppgifterna, bli kvar med labbverksamhet på dagtid. Förslaget innebär även en slakt av akuten.

– Det blir inget akutsjukhus längre, säger en källa som vi har varit i kontakt med.

Några skriftliga handlingar om förslaget finns inte. Det har bara dragits muntligt, enligt våra källor.

Några politiska beslut har ännu inte fattats. I höst ska förslaget presenteras för politikerna – som i november ska besluta om budgeten.

Flera personer som Allehanda.se varit i kontakt med uttrycker oro för att man inte ska hinna sätta sig in i beslutsunderlaget och att man då ställs inför fullbordat faktum när det redan är för sent.

– Spontant tänker jag att det är väldigt bra att vidta större åtgärder för att komma tillrätta med ekonomin. Samtidigt är landstingspolitiker i de flesta fall också kommunpolitiker. Då är det svårt att fatta de här stora besluten, säger Elin Nilsson, kommunpolitiker i Sundsvall, som hotades med "nackskott" när hon i påsk gick ut och krävde att Sollefteå sjukhus borde lägga ner.

Läs också:

Sjukhuset i Sollefteå är dyrast i länet

Lägg ner Sollefteå och strukturera om