Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag på hotell när Miun flyttar

Flytten av mittuniversitet till Sundsvall öppnar upp möjligheten för ny verksamhet i de tomma lokalerna.
Hotell med konferenscenter och satsningar på nya utbildningar är tre förslag som presenteras i ett medborgarförslag till kommunen.

Bakom förslaget står Härnösandsarkitekten Karl Spets. Mittuniversitetet har totalt 12 000 kvadratmeter och deras flytt ska vara slutförd inför höstterminen 2016.

Hotellet som skisseras kan inrymmas i Miuns nuvarande lokaler med entré mot Trädgårdsgatan. Fullt utbyggt skulle det skapas 150 hotellrum.

För att knyta samman biblioteket med hotellet föreslås en broförbindelse till hotellet. För att lösa parkeringsfrågan går det att bygga ett trevånings parkeringsdäck mellan "Flickskolan" och hotellet med infart från Nybrogatan och Trädgårdsgatan.

Karl Spets föreslår också att det satsas på nya utbildningar. Han nämner bland annat olika yrkesutbildningar men även en utbildning för arkitektur och konst.

Föreningen utveckla Härnösand har tidigare ställt ut hans förslag på Sambiblioteket. Karl Spets tycker att det har varit tyst en längre tid i frågan och nu vill han blåsa liv i frågan med sitt medborgarförslag.

– Tråkigt att området töms. Det gäller att hitta nya möjligheter att fylla området, även när det gäller utbildningar, säger Karl Spets.

– Hotellförslaget förutsätter förstås att det inte byggs ett nytt hotell på Kanaludden, säger Spets.