Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsbergs bror: Det är jag mest stolt över

I sitt tal när han välkomnades till Hall of Fame tackade Peter Forsberg sin bror, Roger.

Det var natten mot tisdag som Peter Forsberg valdes in i Hall of Fame i Toronto.

Under sitt tal tackade han sina fans, sin agent, sina klubbar, sin blivande fru Nicole, sina föräldrar – och sin bror, Roger Forsberg.

För Viasat Sport kommenterar brodern talet där han omnämndes.

– Jag hade väntat mig det litegrann för han hade varnat mig att han skulle dra någon gliring. Det var bara roligt, säger Roger Forsberg.

Han berättar att han och Peter tävlade mycket under uppväxten och att även Roger var en stor talang inom ishockeyn.

– Jag hade också riktigt bra spelsinne, men inte tekniken och fysiken. Med talang innebär också att man måste träna enormt hårt och där var den största skillnaden mellan oss. Han ville mer och tränade hårdare.

I vuxen ålder har tävlandet avtagit, och i dag ser deras relation lugnare ut.

– Vi är som vi alltid varit, vi är nära varandra. Vi ringer då och då och ses hyfsat frekvent. Sedan vet vi båda att vi alltid ställer upp för varandra oavsett.

Roger beskriver sina känslor i samband med att Peter valdes in i Hall of Fame som stolthet.

– Jag är jättestolt. Han har gjort det fantastiskt bra, inte bara som spelare utan även som föredöme och ambassadör för Modo. Visst att hockeyn har gått bra, men han är även en så bra person på sidan av. Det är jag mest stolt över.