Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg: Jag har inte lyckats

Det blev ännu en förlust för Modo på tisdagen - den femte i rad. I sudden death styrde Esa Pirnes in 3-2 till tabelljumbon AIK.

Annons

– Vi får vara nöjda med att vi kunde växla upp mot slutet och få med oss en poäng, tyckte Modotränaren Anders Forsberg.

Modo vann säsongens två första matcher mot AIK, men på tisdagen tog den segersviten slut. Samtidigt som sviten av raka förluster växte: nu fem.

– Jag är inte orolig. Vi har inte förtjänat alla de här förlusterna, och jag tycker ändå att det känns kontrollerat, sade Anders Forsberg efter AIK-segern med 3–2.

Esa Pirnes slog in segerpucken bakom Linus Ullmark, 2.13 in på förlängningen.
Och Anders Forsberg var självkritisk – men också lite nöjd:

– Jag är nöjd med att vi kunde växla upp och få med oss en poäng. Men missnöjd med hur vår första- och andrakedja jobbar. Det har varit några matcher nu när de inte varit riktigt där. De ledande spelarna måste vara just ledande, det är de laget ska kunna luta sig mot. Vi har inte hittat den känslan ännu; jag har ändrat och försökt få det att fungera, men hittills har jag inte lyckats.

Mario Kempe, en av de bästa Modospelarna på Hovet, håller med sin tränare:

– Absolut. Vi får underkänt, vi måste kunna prestera bättre. Det är för många felpass och för mycket slarv, vi måste vara mer noggranna och spela med mer fart, sade Kempe.
Med drygt sex minuter kvar, och 2–2 i målprotokollet, fick Mario Kempe ett jätteläge att skjuta alla tre poängen till Modo. Pucken gick förbi AIK-målvakten Daniel Larsson - och träffade ribbkrysset.

– Surt. Jag hade tre-fyra lägen till, men det är stolpe ut nu. Mycket oflax. Vi måste fortsätta att jobba, då blir det till stolpe in istället, sade Mario Kempe.

Det var, totalt sett, ingen stor ishockeymatch inför glädjesiffran 4 300 åskådare på Hovet, även om båda tränarna, Forsberg och AIK:s Rikard Franzén, tyckte att matchen var helt okej.

– Jag gillar sådana här matcher. Man somnar i alla fall inte till i båset, sade Forsberg.

Modo tog ledningen efter en kvart av första perioden. Ett då synnerligen orättvist resultat: AIK dominerade matchen stort, och hade 12–2 i skott när Mattias Ritola vann en tekning till vänster om Daniel Larsson. Kyle Cumiskey såg att Joonas Lehtivuori smög fram bakom AIK-spelarna, alla vända mot spelet: Lehtivuori behövde bara sätta klubban till på Cumiskeys precisa passning.

AIK:s kvittering kom kort efter Modos ledningsmål och var logisk. Linus Ullmark tappade in Oscar Ahlströms skott inför en andra period som kan ha varit en av de sämsta som spelats den här säsongen: felpass, missade mottagningar och Modospelare efter Modospelare som åkte offside efter en dragning för mycket på offensiva blå.

– Det är just så´nt där vi måste jobba med, konstaterade Mario Kempe.

I tredje perioden utmärkte sig den andra AIK-brodern Ahlström, Victor, i power play när han fick stå helt obevakad framför Linus Ullmark: 2–1.

Det var i det läget Modo växlade upp. Mattias Ritola pricksköt 2–2 efter drygt elva minuter, och Modo tog över och trummade på bra mot Daniel Larsson.

– Ja, det är i varje fall inget fel på moralen. Vi fick mera fart då och som det såg ut då tycker jag nog att vi förtjänade mer än en poäng, sade Mario Kempe.

Annons